Van den Bremen boeken

 

Van den Bremen Boeken speelt zich in de voorlaatste aflevering af in Spanje

 

Zonnestralen

 

Hannah en Minoes verwelkomen de lente

Broersweekend 2011

 

De broers Van den Bremen kwamen op 14 maart j.l. (de 69e verjaardag van Gert) bijeen voor hun broersweekend. Tijdens deze bijeenkomst vond ook de jaarlijkse  vergadering van de Stichting Familie Van den Bremen plaats. Op de foto v.l.n.r. Gerrit, Joop, Peter, Wim, Peter en Gert. De 7e broer Wycher was de fotograaf.

(Stoer 150311)

Jouw beste boek van 2010

Laiverd kom weer bie mie [6]

 

 

 

De rubriek Van den Bremen Boeken gaat dit keer over Groningen. Over de taal, maar niet over het Gronings, maar vooral over dat warme gevoel.

(Stoer 111210)

Mirjam wint de quiz van november 2010

Mirjam van den Bremen is na loting winnaar geworden van de quiz van november 2010. In een nek-aan-nekrace versloeg zij Gert en Jiska van den Bremen met het kleinst mogelijke verschil. Gert en Jiska behaalden net als Mirjam de maximale score van 10 punten. Jiska verstevigde haar leidende positie in de ladderstand van 2010. Met alleen december nog in het verschiet kan niemand haar meer van de ladderkoppositie verdringen.

(Stoer 071210)

De honderdste sterfdag van Lev Nikolajevitsj Tolstoj

In Van den Bremen Boeken vraagt Gert van den Bremen aandacht voor de honderdste sterfdag van Lev Nikolajevitsj Tolstoj.

(Stoer 121110)

Webmasters delight

De webmaster viert vandaag zijn 56e verjaardag in intieme kring

(Stoer 201110)

In memoriam tante Jo

Tante Jo, een markante vrouw, overleed op 11 oktober j.l. op 102-jarige leeftijd

Op het besloten deel van de site staan foto’s en een kort verslag van de crematie

Quiz november 2010

De nieuwe quiz (van november 2010) is geplaatst. Ga jij voor de dagwinst of doe je verwoede pogingen om Jiska van den Bremen in de ladderstand te passeren.

(Stoer 101110)

Roos de Raad

 

Roos de Raad schildert met veel zeggingskracht en heldere kleuren. Ze maakt regelmatig gebruik van teksten in haar schilderijen en tekeningen. Ze schildert veel met acrylverf. Klik hier voor een overzicht van haar werk.

(Stoer 091110)

Jay Jay’s Border Jazzmen

De Jay Jay’s Border Jazzmen (met in de gelederen Peter van den Bremen) speelt samen met gastpianist Harald Haverkorn op zondag 28 november 2010 van 11.00 tot 13.30 uur in Borculo. Dit koffieconcert in een zaal van Hotel Restaurant Berkelpalace is gratis.

(Stoer 091110)

Gerrit en Lijda

 

 

Gerrit en Lijda kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagd feest in Partyboerderij de Vossenberg. Op zondag 7 november gaven ze daar een feest ter ere van hun 45-jarig huwelijk, Lijda’s 65e verjaardag en Gerrits komende 70e verjaardag. Vele Van den Bremens, daarnaast en daarna waren van de partij. Gerrit droeg speciaal voor de gelegenheid het zelfde pak als hij 20 jaar daarvoor had gedragen. Over tijdloos design gesproken!

(Stoer 071110)

 

 

Verrassend Nedersaksisch

 

Op vrijdag 12 november a.s. wordt om 14.00 uur door het SONT (de Nedersaksische koepelorganisatie) het eerste exemplaar van het boek Verrassend Nedersaksisch aangeboden aan de Gedeputeerde van de Provincie Overijssel, de heer Dick Buursink. In het boek is een gedicht opgenomen van Bertus van den Bremen. Er zijn inleidingen van dr Henk Nijkeuter en Gerard Schout en presentaties van vier dichters.
De presentatie van het boek vindt plaats in het Theehuis Agnietenberg, dat is gevestigd aan de Haersterveerweg 23-27 8034 PJ in Zwolle (Berkum). Wij hebben als familie een uitnodiging ontvangen. Aanmelden is gewenst via drhbloemhoff@yahoo.com.

 

 

Het ISBN-nummer van het boek is 9789077487952. Het is een paperback van 96 pagina’s dat is uitgegeven bij Uitgeverij De Kleine Uil. Het boek ligt voor €15,= in de winkel.

(Stoer 241010)

 

 

Groeten uit Dubai

Imogen en Linda bezoeken een moskee

De vierde generatie

 

Allerd fotografeerde op het familieweekend in Noordlaren een deel van de jongste (vierde) generatie Van den Bremen. Zie voor meer foto’s: familieweekend 2010 en het privé foto album. Op deze foto boven van links naar rechts: Zara, Karen en Berber, en daar onder van links naar rechts: Marije met Jikke op schoot, Indy, Hannah met Minoes op schoot, en Elmer.

(Stoer 221010)

Van den Bremen Boeken 4: Bij het overlijden van Harry Mulisch

Zoals altijd staat de familie Van den Bremen met beide voeten in de actualiteit. Gert van den Bremen voegde Deel 4 van Van den Bremen boeken toe aan zijn palmares en staat stil bij het overlijden van Harry Mulisch.

(Stoer 021110)

Van den Bremen E-zine

Sinds 24 oktober 2010 wordt regelmatig een familie Van den Bremen E-zine rondgestuurd om iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op de website. Wil je dit E-zine voortaan ook ontvangen? Stuur dan een mail naar onze webmaster onder vermelding van je naam en je mailadres. Je kunt op elk moment de Van den Bremen E-zine weer opzeggen.

 

Als je het Van den Bremen E-zine nu al ontvangt, hoef je niets meer te doen.

Dan komt het ook de volgende keer weer gewoon naar je toe (totdat je aangeeft dit niet meer te willen ontvangen)

(Stoer 311010)

Quiz oktober 2010

Je hebt tot eind oktober de tijd om de quiz van oktober 2010 te beantwoorden. De vragen komen uit de Harlekijn van het Familieweekend 2010.

 

Tsja, en dat betekent dat de inzending is gesloten!

(Stoer 171010)

Team Anneke wint Harlekijn 2010

 

Tijdens het Familieweekend 2010 in Noordlaren was het Team Anneke de glorieuze winnaar van de Harlekijn. De eerste voorronde was een walk-over voor de gretige ploeg, maar in de tweede voorronde werd in de slotfase nipt verloren van het Team Mirjam. In de finale bleek Team Anneke toch duidelijk over de meest uitgebalanceerde kennis te beschikken en na afloop waren zij de terechte winnaar. Op de foto het winnende team, met van links naar rechts: Hannah Roelofs, Alve van den Bremen, Auke Jansen, Anneke van den Bremen en Peter Bakker.

(Stoer 171010)

Van den Bremen Boeken 3: De oorlog van het einde van de wereld

Hij is niet alleen ons meest belezen familielid, maar hoort ook tot de top 10 van de meest belezen Nederlanders. Gert van den Bremen verzorgt de boekenrubriek: Van den Bremen Boeken. Na Groeten uit Dresden en Het begrijpen van de tijd, nu een ode aan de winnaar van de Nobelprijs voor literatuur Mario Vargas Llosa in De oorlog van het einde van de wereld

 

(Stoer 071010/200910/300810)

“Het leven is mij gegeven”

Op maandagavond 11 oktober is tante Jo op 102-jarige leeftijd overleden. Zij was vriendin van mw. D. Harmsen, die is overleden in 1983, en met haar vele jaren werkzaam in de woninginrichting fa. Harmsen in Baarn.

 

Alle van den Bremens hebben een rouwkaart ontvangen Tante Jo is overgebracht naar: De Engenhof Albert Cuyplaan 196 3764 TW  SOEST
   Op dit adres hebben familieleden afscheid genomen op zaterdag 16 oktober a.s van 14.00- tot 14.30 uur. Tante Jo wenste geen bloemen, maar in plaats daarvan een bijdrage aan giro 26000 ten name van het KWF.   De crematie heeft inmiddels plaatsgevonden op maandag 18 oktober om 14.30 uur in: Crematorium Den en Rust Frans Halslaan 27 3723 EA BILTHOVEN (Huilen 131010)

Wandelen tijdens het familieweekend?

Wil je wandelen tijdens het familieweekend in Noordlaren? Klik hier voor twee interessante routes.

(Stoer 061010)

Notulen 1 oktober j.l.

In het besloten deel zijn de notulen geplaatst van de bestuursvergadering van de Stichting Familie Van den Bremen, die onlangs bij Peter Voogt in Rotterdam plaats vond.

(Stoer 061010)

Broersweekend 2010

Dit weekend was het broersweekend bij Peter in Rotterdam. Alleen Gerrit kon er niet bij zijn. De broers namen allen deel aan de bestuursvergadering van de Stichting Familie van den Bremen. Op de foto de broers bijeen in een Pakistaans etablissement aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Van links naar rechts: Peter, Wim, Joop, Gert, Peter en Wycher.

(Stoer 021010)

Familieweekend Noordlaren

Geef je snel op voor het familieweekend in Noordlaren

Jay Jay’s Border Jazzmen

Swingen en smullen met de Jay Jay’s Border Jazzmen op zondag 24 oktober in het Huis te Eerbeek? Klik hier voor informatie en geef je op tot uiterlijk 10 oktober 2010.

(Stoer 061010)

Rode rozen

Op vrijdag 1 oktober 2010 stond Rode Rozen (met Allerd van den Bremen) nog één maal in het Van Gogh Museum met het live-hoorspel Petites Misères. Doorlopend te zien vanaf 18.30 tot 22.00. Meer info op de site van het Van Gogh Museum.

(Stoer280910)

Niels in het nieuws

(Stoer270910)

Niet vergeten

Het laatste nieuws over de in augustus j.l. 102 jaar oud geworden tante Jo.

 

Geef je op voor het familieweekend in Noordlaren

 

In het alleen voor familie toegankelijke deel staan de stukken voor de bestuursvergadering van de Stichting Familie Van den Bremen, die op 1 oktober 2010 in Rotterdam wordt gehouden.

 

Vergeet beslist niet de oplossing van de prijsvraag van september 2010 in te zenden.

 

(Stoer 170910)

Stuur een kaart

 

 

 

De eerste vakantiekaarten zijn opgestuurd aan de redactie, en zichtbaar in het alleen voor familie toegankelijke deel van de website. Kijk op VAKANTIEGROET om deze kaarten te bekijken.

(Stoer240710)

Bertus 95

 

 

 

Vandaag 95 jaar geleden, op de langste dag van het jaar, werd in Epe Lambertus van den Bremen geboren. Twee jaar geleden is hij overleden. Ter nagedachtenis aan zijn geboortedag het sonnet dat hij schreef over de herfst. Eerder verschenen in “Over en Weer”, 50 jaar Bertus en Aaltje van den Bremen-Van Vemde, in eigen beheer uitgegeven ter ere van hun 50-jarig huwelijk op 30 november 1989. Bertus legt in het sonnet de verbinding tussen zijn geboortegrond en de eindigheid van zijn bestaan.

 

Herfst

 

De schuine scherpe zonnestralen

doorboren ‘t nevelig najaarsbos

als ze van hoge hoogten dalen

op ‘t eeuwig groene mos.

 

een spel van donker en van licht,

omringd door knoestig rottend hout,

met soms een straal als goud

die door de nevel schicht.

 

Zo ook de herfst van ‘t leven

die midden tussen droefenis

opeens een zonnestraal kan geven.

 

Na de herfst de wintertijd,

het bos wacht op nieuw leven,

de mens denkt aan z’n eindigheid.

 

Bertus van den Bremen

(Stoer 210610)

Familie Serfhos onophoudelijk in het nieuws

De familie Serfhos uit Dichteren heeft òf een goede PR-adviseur òf is uitzonderlijk fotogeniek. Feit is dat ze – eerst Karen en Zara , daarna Indy –  tegenwoordig wekelijks – met foto – in de Achterhoekse bladen zijn te vinden.  ( Let ook op applaus-Oma Aafke……..)

 

 

Met dank aan de inzender, de trotse vader en opa Peter (Stoer 240510)

Jiska verpletterende winnaar

Jiska van den Bremen won de quiz van mei 2010 overtuigend. Zij ontvangt 10 punten, en wint daardoor niet alleen het dagklassement, maar zij loopt ook uit in het algemeen klassement. Alle andere familieleden behaalden namelijk geen punten. Jiska wint bovendien een weekend voor maximaal 4 personen in een tuinhuisje aan de spoorlijn van Assen naar Groningen. Gefeliciteerd! Zijn de andere familieleden puzzelmoe?

(Stoer010610)

Peter en Aafke naar de VS

Peter en Aafke vertrekken binnenkort voor een rondreis van 3 weken naar het westen van de VS. Zij zijn te volgen via de reisblog: http://reislog.riksja.nl/aafkepeter/ Ook op deze website houden we u van hun avonturen op de hoogte.

(Stoer240510)

Nieuws uit Noordlaren

De bomen worden groen, de vogels zingen dat het een lieve lust is. Je ruikt het

voorjaar in het bos. De medewerkers van De Hondsrug staan klaar voor het

nieuwe seizoen en zijn gestart met enkele nieuwe diensten.

• In de hal zijn een koffie- en een frisdrankautomaat geïnstalleerd voor gebruik

door gasten en wandelaars. Zo kunnen ook passanten bij mooi weer op het terras

neerstrijken om iets te drinken.

• De medewerkers werken aan een nieuwe website voor De Hondsrug. Het adres is:

www.natuurvriendenhuisdehondsrug.nl Voorlopig geeft deze url nog toegang tot de huidige weblog. Ze verwachten dat de nieuwe website over een aantal weken

online zal zijn.

• In de hal staat een computer voor de gasten. Gemakkelijk om informatie te

zoeken over wat er in de buurt te doen is.

• De Hondsrug is informatiepunt van het ‘Nationaal Park & Nationaal Landschap

Drentsche Aa’. Enkele medewerkers kunnen als gids optreden.

(bron: Nieuwsbrief De Hondsrug; Stoer030510a)

Quiz mei 2010

Vandaag is de quiz van mei 2010 geplaatst. De hoofdprijs is een geheel verzorgd weekend in een tuinhuisje aan de spoorlijn van Assen naar Groningen voor maximaal 4 personen. Alle deelnemers kunnen in ieder geval een e-mailadres met hun eigennaam@vandenbremen.nl ontvangen. Deze mails kun je gewoon vanuit je bestaande mailbox versturen en ontvangen.

(Stoer030510b)

Allerd terug bij de oorsprong?

 

 

Oplossing kruiswoordpuzzel april 2010

W

I

M

 

 

P

E

T

E

R

 

M

A

R

J

A

 

O

 

O

 

O

R

E

O

 

 

 

B

O

 

G

IJ

S

 

A

 

B

A

S

 

E

E

T

K

A

M

E

R

 

A

N

 

A

 

F

I

E

T

S

F

 

B

U

K

K

E

N

 

A

 

J

E

R

O

E

N

 

A

M

J

 

R

A

T

 

 

O

F

 

U

I

T

N

E

M

E

N

 

 

F

 

U

T

R

E

C

H

T

 

 

O

S

 

S

 

H

E

E

N

T

M

 

E

 

S

T

U

D

 

H

A

 

D

A

T

 

S

 

E

E

 

A

 

H

A

K

 

A

L

E

L

L

A

 

F

R

A

N

S

M

I

L

A

N

 

U

R

N

 

S

N

E

L

 

E

L

M

E

R

 

 

R

 

P

I

 

O

K

E

I

N

D

Y

 

K

A

R

E

N

 

Op de onderste regel staat “INDY”, maar “LIJDA” of “EDDY” is ook mogelijk.

 

HORIZONTAAL: 1.Familielid  4.Familielid 7.Familielid 10.Koekje uit 1912  11.Filmster  12.Oom  14.Familielid  15.Ander woord voor 8 vertikaal?  17.Familielid (afk.) 18.Vervoersmiddel  20.Door de knieën  22.Familielid  23. ’s Ochtends (afk.)  25.Huisdier 26.Nevenschikkend 27.Vrije trap   30.Provincie  32.Doel voor 2016 of 2020? (afk.)  33.Niet terug  34.Vorm van meditatie (afk.)  36.Leert op de Universiteit (afk.)  37.Uiting van ontmoeting 38.Aanwijzend voornaamwoord  42.Familielid  44.In het geheel  45.Familielid  48.Familielid  50.Familielid  51.Vaas  52.Niet langzaam  53.Familielid  55.Onmeetbaar getal  56.In orde  57.Familielid  58.Familielid

 

VERTIKAAL: 2.Familielid  3.Familielid  4.Bertus  5.Deze tante is geen familie  6.Familielid  8.Etablissement  9.Deze tante is wel familie  11.Geen familielid  13.Familielid  14.Bot  16.Geen familielid 17.Voltooid  19.Familielid  20.Stamvader  21.De jongste generatie  23.Beweging naar beneden  24.Lerares  26.Niet voorkomend  28.Chronische vermoeidheid (afk.)  29.Huwelijk  31.Geen familielid  32.Stammoeder  34.Rivier  35.Dit familielid is zo uit te spreken  36.Alle leidinggevende personen  39.Supermarkt (afk.)  40.Deze nicht is wel familie  41.Familielid  43.Lok  44.Familielid  46.Familielid (afk.)  47.Paling  49.Pantser (eng.)  53.Stamboom?  54.Snelle loop

 

De hoofdprijs, één theater/concertbon van €25,=, is door Jiska gewonnen.

 

 

Jiska wint en pakt kop van de ladder

Jiska van den Bremen is de glorieuze winnaar geworden van de quiz van april 2010. Zij stuurde vanuit Dubai een foutloze oplossing in en scoort de volle 10 punten. Alle concurrenten verloren kostbare punten, waardoor Jiska tevens de eerste plaats in het algemeen klassement van Peter Bakker overneemt. Zij is de terechte winnaar van de Theater en Concertbon van €25,=.

 

Jiska’s zus Marije, leverde net als Berber, Jikke en Peter Bakker een oplossing in, die jammer genoeg te veel fouten bevatte. Zij ontvangen allen een punt voor de moeite.

(Stoer 020510)

Uitslag quiz maart 2010

Winnaar van de quiz van maart 2010 is Peter van den Bremen met 10 punten.

Berber, Jikke en Marja scoren elk 6 punten, Marije 5 punten, Peter Bakker 4 punten en Jiska 3 punten. Voor de uitleg van de score: zie onder.

 

1. Bedenk zoveel mogelijk Nederlandse woorden uit “Bremen”

 

Er zijn in ieder geval 30 goede oplossingen mogelijk:

BEEN-BEER-BEN-BEREN-BERM-BERMEN-BREM-EB-EEN-EER-EN-ENE-ENER-ER-ERE-EREN-ME-MEE-MEEN-MEER-MEN-MEREN-NEE-NEEM-NEER-NEME-RE-REE-REM-REN

 

Alleen BE is niet goed gerekend.

 

De zeven inzenders haalden de volgende score:

 

Peter van den Bremen     24     5 punten
Marja22 4 punten
Berber20 3 punten
Jikke20 3 punten
Marije17 2 punten
Peter Bakker16 1 punt
Jiska15 0 punten

 

 

2. Wat is het langste Nederlandse woord uit “Van den Bremen”?

 

Peter van den Bremen bedacht VEENBRANDEN. Dat is het langste woord met 11 letters, waarbij alleen de M overblijft! Hij vond ook nog VEMENBRANDEN (Opslagplaatsen die in brand staan, maar zag zelf al in dat dat iets te ver gezocht was). Alle anderen kwamen niet verder dan VERBANNEN met 9 letters. Marja vond MEEVAREN met 8 letters.

 

De zeven inzenders haalden hier de volgende score:

 

Peter van den Bremen     11     4+1 punten
Berber 9 3 punten
Jikke 9 3 punten
Marije 9 3 punten
Peter Bakker 9 3 punten
Jiska 9 3 punten
Marja 8 2 punten

 

 

 

Douwe Egberts

Spaart iemand van de familie Douwe Egberts-punten? Anneke heeft punten en doet er niets mee. Maar ze wil ze met alle liefde voor een familielid verzamelen. Mail Anneke.

(Stoer 010410)

 

 

Frans oefent zijn rijvaardigheid

Frans gaat binnenkort zijn rijvaardigheidstest doen. Dit betekent dat Marja en Frans een nieuw aangepaste auto gaan kopen waarin Frans ook kan rijden.

(Stoer 020410)

Gert wint de hoofdprijs

Vandaag is door een notoire notaris de loting verricht van de hoofdprijs van de quiz van februari 2010. Als winnaar kwam GERT VAN DEN BREMEN uit de koker. Hij wint een volledig verzorgd weekend voor maximaal 4 personen in een tuinhuisje in Groningen aan de spoorlijn naar Assen. Dit weekend zal deze zomer worden ingepland.

(Stoer 030410)

 

 

Peter van den Bremen wint quiz maart

Peter van den Bremen is de glorieuze winnaar van de quiz van maart 2010 geworden. Niet alleen vond hij de meeste woorden in “Bremen”, ook zag hij als enige het 11-letterige woord “Veenbranden” in “Van den Bremen” en haalde daarmee de maximale score van 10 punten. In de laddercompetitie gaat na drie maanden verrassend Peter Bakker aan de leiding met 24 punten. Hij wordt op de voet gevolgd door Jiska van den Bremen met 23 punten. Kijk hier voor de volledige uitslag. 

(Stoer 010410)

Familie Vakantieplannen

Gebrandschilderde ramen Marktpleinkerk

Lees in de familieblog meer over de gebrandschilderde ramen van de Marktpleinkerk in Winschoten.

(Stoer 190210a)

Primeur: eerste subdomein voor Gert

Gert van den Bremen is het eerste familielid met een eigen subdomein op www.vandenbremen.nl. Dit subdomein kun je op drie manieren bereiken:

 

1. Ga naar: www.gert.vandenbremen.nl 2. Ga naar: www.vandenbremen.nl/gert 3. Ga via www.vandenbremen.nl naar het submenu en klik op <Gert van den Bremen> Wil je zelf ook graag zo’n vet cool subdomein? Neem contact op met de webmaster (Stoer 190210b)  

<

 

 

Allerd niet in de finale

 

 

Alle halve finalisten (foto: de Cannaerts)

 

Het is Allerd van den Bremen samen met Suzanne Mateysen en Alain Eskinasi helaas niet gelukt de finale van het Leids Cabaret Festival te halen. Een halve finaleplaats, en daarmee een plaats bij de laatste zes, bleek het hoogst haalbare. Op 11 februari maakte Inge Imelman namens de jury in een volgepakte Leidse Schouwburg de drie deelnemers bekend, die in de finale op 13 februari 2010 tegen elkaar streden: Bart Cannaerts, Emilio Guzman en Jeroen Leenders. Uiteindelijk heeft Jeroen Leenders de juryprijs gewonnen, en ging Emilio Guzman aan de haal met de publieksprijs.

 

(Stoer 120210/140210)

 

 

In memoriam Bertus van den Bremen

 

 

Twee jaar geleden overleed Bertus van den Bremen. Ter nagedachtenis aan hem zijn gedicht “Andenken”, dat eerder werd gepubliceerd op 17 maart 1984 in “‘t Witte Peerd, Verhalen en gedichten in dialect uut Oostnederland”. Oonder redaksie van Hans Keuper, Hermen Bomhof, Ton Kolkman en Hermen Oltvoort bie Uitgeverij Rabeling uut Doesburg.

 

Andenken

 

Ak dood bin

muj mien niet

in de hemel zuuken.

Mä denken an wak

op disse eerde dee.

Messchien koom iej

mien dan nog tegen.

 

 Bertus van den Bremen.

(Stoer 080210b)

Fotogalerij en fotoblog

De fotogalerij en de fotoblog zijn verplaatst naar het gedeelte van de site dat alleen toegankelijk is voor familieleden. In de fotoblog kun je als familielid zelf foto’s plaatsen van gebeurtenissen in je leven, die je graag met ons als familie wilt delen. Je kunt ze ook naar de webmaster mailen.

(Stoer 080210a)

Waar komt de naam Van den Bremen vandaan?

Gert van den Bremen heeft uitgezocht waar onze familienaam vandaan komt. Lees er alles over in onze familieblog. Het bijbehorende kaartje kan in onze fotoblog nog wat nader onder de loep worden genomen.

(Stoer 030210)

Aanpassingen

Op de site zijn alle onderdelen die alleen voor familie toegankelijk nu bij elkaar geplaatst.

Dit zijn:

 

de kalender

 

onderzoek

 

de Familievereniging

 

notulen van de Familievereniging

 

aanvraag van projecten van de Familievereniging

 

het FORUM

 

Ook is er een nieuwsarchief gemaakt, waar eerdere nieuwsberichten zichtbaar blijven.

Tenslotte is BRONSBOUW, het eigen bedrijf van Johan, als link toegevoegd. Lees hier meer over verbouwingen, boktor, houtzwam en houtschimmel!

(Stoer 270110)

Vijf glorieuze winnaars

Er zijn vijf inzendingen binnengekomen op de quiz van januari 2010. Bij nadere bestudering bleek dat alle inzenders alle antwoorden goed hadden beantwoord. Dat betekent dat we in januari 2010 vijf winnaars mogen verwelkomen. Dit zijn:

 

GERT VAN DEN BREMEN

JISKA VAN DEN BREMEN

AAFKE VAN DEN BREMEN

PETER VAN DEN BREMEN

PETER BAKKER

 

Naast een flinke portie onmetelijke eeuwige roem ontvangen zij allen een e-mail met hunnaam@vandenbremen.nl

 

Ook zo’n hebbemailadres ontvangen? Doe mee aan onze quiz van februari 2010!

(Stoer 030210)

Traag

Enkele mensen hebben problemen met het laden van de site. Vooral foto’s bekijken is lastig. Ik wilde een aantal foto’s comprimeren, waardoor de site minder “zwaar” wordt, maar zo groot blijken de bestanden niet te zijn. Ik zal daarom de mapjes kleiner maken.

 

Wat kun je intussen zelf doen? Heb je Windows XP, Vista of 7? Stap over op een andere browser. Google Chrome is gratis verkrijgbaar, makkelijk te downloaden en op dit moment verreweg de snelste die er is.

(Stoer 230110)

Van taal van streek

Schrijf een kort verhaal in de familieblog,

voeg eigen foto’s toe aan de fotoblog,

discussieer mee op het forum,

of reageer in het gastenboek.

Zo zul je je nooit kunnen verdiscontabiliseren.

(Stoer 220110b)

Nieuwe familiesite

Nieuwsarchief

Onze familie ‘begint’ bij het huwelijk op 30-11-1939 van

Lambertus van den Bremen (geb. 21-06-1915 te Epe, ovl. 08-02-2008 te Deventer) en Aaltje van Vemde (geb. 21-01-1913 te Epe, ovl. 02-05-1993 te Deventer).

En verder allen die daarna en daarnaast kwamen.

(Stoer 210110)